VOORWOORD

CAO’S EN SOCIALE PLANNEN

FNV-bestuurder Marlies Possel vertelt over waar zij en haar collega’s momenteel, midden in 'coronatijd', vooral druk mee zijn: cao’s en sociaal plannen afsluiten.

Als FNV-bestuurder houd ik me onder meer bezig met de reisbranche. Deze branche krijgt als gevolg van de coronacrisis stevige klappen te verwerken. De ANVR spreekt zelfs de verwachting uit dat meer dan de helft van de reisbureaus gedwongen wordt hun deuren te sluiten. In de dagelijkse praktijk ziet FNV het aantal reorganisaties toenemen, zelfs bij de grotere reisondernemingen.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Zo is de nieuwe cao voor de reisbranche zo goed als rond én hebben we in de branche het arbeidsmarktfonds Reiswerk. Dat helpt werknemers met om- en bijscholing en begeleidt hen waar nodig naar werk buiten de reiswereld. Reiswerk is hiermee al jaren uiterst succesvol. Ook fijn om te kunnen melden: we hebben voor de werknemers van Booking.com een sociaal plan kunnen afspreken met hun werkgever.

REISWERELD EXEMPLARISCH

Cao’s én sociaal plannen afsluiten. Daar draait het werk van mij en mijn collega-bestuurders in de Zakelijke Dienstverlening momenteel in belangrijke mate om. De gebeurtenissen in de reiswereld lijken exemplarisch voor veel andere branches in onze sector.

Denk aan de grote beurs- en evenementenaccommodaties zoals de Jaarbeurs, waar we eveneens een sociaal plan hebben afgesloten. In de uitvaartbranche hebben de cao-partijen het sociaal fonds nieuw leven ingeblazen, waarbij ze hebben afgesproken duurzame inzetbaarheid te faciliteren. Ook in de ingenieurssector zijn reorganisaties gaande. Verderop in dit e-magazine lees je er meer over.

SAMENWERKING

Net als bij het afsluiten van cao’s is ook bij het opstellen van sociaal plannen een goede samenwerking tussen ondernemingsraden en vakbondsbestuurders belangrijk. Gelukkig gaat dit in de meeste gevallen goed. Dat leidt tot mooie inhoudelijke resultaten. Begeleiding van overtollige medewerkers van werk naar werk, een goede afstemming van de verhouding tussen de mensen die de organisatie moeten verlaten en zij die blijven...

Het zijn zware tijden en de keuzes waar we voor staan zijn niet gemakkelijk. Maar zoals ik al zei: gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Laten we ons vooral daaraan vasthouden. Zeker met het oog op de tijd van het jaar: vanaf deze plek wens ik iedereen een goed en vooral gezond 2021!

Marlies Possel bestuurder FNV Zakelijke Dienstverlening

Deel deze pagina